Börja löpträna

Funderar du på att börja löpträna? Det är en bra träning som går att göra året om, oavsett om det är vinter eller sommar. Denna form av motion passar alla. Du som är nybörjare kan börja med lätt jogging och vänta med det högintensiva. Det som oftast är svårast, det är motivationen till att göra det. Att komma utanför dörren. Övertyga dig själv de första gångerna, så kommer det att vara ett måste sedan att springa. 

Det är alltid bra att börja försiktigt och successivt bygga på sin träning. Det gäller alltså inte att gå ut för hårt i början. Det kan leda till att du skadar dig, eller att du tappar din motivation.

Tips på att göra löpningen lite lättare

  • Spring regelbundet. Det gör det lättare att komma ut, du får ett sug att springa
  • Gör din löprunda roligare. Du kan ha med en vän, lyssna på musik eller kanske en ljudbok
  • Välj olika löprundor, i olika omgivningar och olika underlag
  • Testa att ta en löprunda i varje ny stad du besöker. Ett annorlunda sätt att se dig omkring
  • Se till att tänka att du ska våga utmana dig själv och det hela tiden

Löpning har många fördelar, så som att den förbättrar hälsan, både fysiskt och psykiskt. Det minskar även risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. 

23 Nov 2019

Simning - cykling - löpning

Triathlon är en sport som i sig kombinerar tre sporter: simning, cykling och löpning - oftast i den ordningen. Det finns många olika sorters tävlingar inom triathlon där den mest kända och samtidigt bland de mest krävande är den som kallas Ironman. Vissa menar att triathlon är världens tuffaste sport, nå allt är ju relativt men att triathlon kräver exceptionell form av sin utövare är en absolut sanning - är man inte i toppform går det inte att ägna sig åt triathlon.

På den här bloggen diskuterar vi simning, cykling och löpning, samt en hel del om hur man tränar inför stora tävlingar som marathon och Ironman. Jag som skriver bloggen är själv aktiv inom triathlon, om än inget proffs. Jag behöver min dagliga dos av träning och tycker att det är väldigt kul att delta i tävlingar. Jag tycker också mycket om att umgås med andra sportnördar.