Bra anledningar att börja simma

Det finns grymt många bra anledningar till att börja simma. Här är en del av dem.

Ger BÅDE kondition och styrka

Simning är bra eftersom du med det kan öva upp din kondition på bra sätt. Det gör du enkelt genom att intervallaträna i bassängen.  Du växlar då mellan snabbt tempo och långsammare. Sedan ger simning dig även styrka då vattnet ger bra motstånd.

Skonsammare än många andra träningsformer

Simning är bra eftersom det inte sliter på dina ben, leder eller muskler så som det kan göra med andra träningsformer. De allra flesta klarar av att simma, även om man har besvär med kroppen.

Du blir lugn

Det har gjort studier som visar att när man vistas vid eller i vatten så ger det en liknande effekt som meditation.

Friskare lungor

En annan forskning har visat att det finns ett samband mellan simmare och ökad lungkapacitet. Och friska lungor är bra av flera skäl. Till exempel förbättrar det andningen, samt håller borta sjukdom. Dålig lungkapacitet har kopplats till hjärt- och kärlsjukdom.

20 Mar 2020

Simning - cykling - löpning

Triathlon är en sport som i sig kombinerar tre sporter: simning, cykling och löpning - oftast i den ordningen. Det finns många olika sorters tävlingar inom triathlon där den mest kända och samtidigt bland de mest krävande är den som kallas Ironman. Vissa menar att triathlon är världens tuffaste sport, nå allt är ju relativt men att triathlon kräver exceptionell form av sin utövare är en absolut sanning - är man inte i toppform går det inte att ägna sig åt triathlon.

På den här bloggen diskuterar vi simning, cykling och löpning, samt en hel del om hur man tränar inför stora tävlingar som marathon och Ironman. Jag som skriver bloggen är själv aktiv inom triathlon, om än inget proffs. Jag behöver min dagliga dos av träning och tycker att det är väldigt kul att delta i tävlingar. Jag tycker också mycket om att umgås med andra sportnördar.