Goda skäl att börja cykla

Cykling ingår i triathlon, men fungerar utmärkt att ha som en enda motionsform. Det passar alla, oavsett ålder eller kondition. Med cykling så tränar du underkroppens alla stora muskelgrupper.  Du tränar även kroppens största muskler: lårens framsidor och sätesmusklerna, vilket gör cykling till en perfekt konditionsträning.

När du cyklar arbetar du alltså igenom hela kroppen och med regelbunden träning får du en rad hälsomässiga fördelar. 

Cykelträning startar en positiv kedjereaktion:

  • Blodcirkulationen förbättras
  • Du får mer syre och näring till musklerna
  • Musklerna blir starkare och uthålligare, andningen förbättras och det blir lättare att hålla vikten. 
  • Immunförsvaret förbättras och risken för hjärt-kärlsjukdomar minskar

Cykling är enkel vardagsmotion

I en hektisk vardag är det inte alltid lätt att hitta tiden och orken för att motionera. Det går dock att få in det mer i vardagen genom att använda cykeln till och från jobbet, skolan eller affären. 

14 Sep 2020

Simning - cykling - löpning

Triathlon är en sport som i sig kombinerar tre sporter: simning, cykling och löpning - oftast i den ordningen. Det finns många olika sorters tävlingar inom triathlon där den mest kända och samtidigt bland de mest krävande är den som kallas Ironman. Vissa menar att triathlon är världens tuffaste sport, nå allt är ju relativt men att triathlon kräver exceptionell form av sin utövare är en absolut sanning - är man inte i toppform går det inte att ägna sig åt triathlon.

På den här bloggen diskuterar vi simning, cykling och löpning, samt en hel del om hur man tränar inför stora tävlingar som marathon och Ironman. Jag som skriver bloggen är själv aktiv inom triathlon, om än inget proffs. Jag behöver min dagliga dos av träning och tycker att det är väldigt kul att delta i tävlingar. Jag tycker också mycket om att umgås med andra sportnördar.