Utrustning för triathlon

Eftersom att ett triathlon består av tre grenar, så är det lite olika utrustningar man har behov av. Du behöver en triathlondräkt eller ett tudelat set. Kläderna du har på dig ska sitta så tajt som möjligt samt vara tillverkade i ett material som transporterar ut svett snabbt. 

Simning: Badmössa, som oftast kommer med i startkuvertet. Du ska ha våtdräkt, det är obligatoriskt. Det har med säkerheten att göra. Sen kan det vara bra med  simglasögon, öronproppar och vaselin.

Cykling kräver en trafiksäker cykel. Du ska även ha en CE-märkt cykelhjälm och du måste bära din nummerlapp bak under cyklingen. Sen kan det vara bra att ha cykelskor, cykelkläder, cykelglasögon, cykelhandskar och överdragskläder. Ha med en sadelväska med reservdelar, samt vatten i hållare på cykeln. 

Löpning: Löparskor, löparkläder och nummerlapp framtill. Du bör ha skor som är bra att springa med. En keps på huvudet är bra om det är mycket sol. Du får inte ha med dig hörlurar, radio, telefon. 

 

 

 

8 Feb 2019

Simning - cykling - löpning

Triathlon är en sport som i sig kombinerar tre sporter: simning, cykling och löpning - oftast i den ordningen. Det finns många olika sorters tävlingar inom triathlon där den mest kända och samtidigt bland de mest krävande är den som kallas Ironman. Vissa menar att triathlon är världens tuffaste sport, nå allt är ju relativt men att triathlon kräver exceptionell form av sin utövare är en absolut sanning - är man inte i toppform går det inte att ägna sig åt triathlon.

På den här bloggen diskuterar vi simning, cykling och löpning, samt en hel del om hur man tränar inför stora tävlingar som marathon och Ironman. Jag som skriver bloggen är själv aktiv inom triathlon, om än inget proffs. Jag behöver min dagliga dos av träning och tycker att det är väldigt kul att delta i tävlingar. Jag tycker också mycket om att umgås med andra sportnördar.