Cykling som kittlar nerverna

Om man vill testa på något annorlunda inom cykling så kan man bege sig till Bolivia. Där finns det en känd väg,Yungasvägen. Dock så har den även ett annat namn. På spanska är det Camino de la muerte vilket betyder dödens väg. Vägen är enfilig och slingrar sig mellan huvudstaden La Paz och provinshuvudstaden Coroico. Längs med denna väg finns det bråda djup rakt ner, faller man är det kört. Det finns även  hårnålskurvor och insprängda vattenfall. Det gäller att vara en van cyklist för att våga sig på denna väg!

 

 

15 Apr 2019

Simning - cykling - löpning

Triathlon är en sport som i sig kombinerar tre sporter: simning, cykling och löpning - oftast i den ordningen. Det finns många olika sorters tävlingar inom triathlon där den mest kända och samtidigt bland de mest krävande är den som kallas Ironman. Vissa menar att triathlon är världens tuffaste sport, nå allt är ju relativt men att triathlon kräver exceptionell form av sin utövare är en absolut sanning - är man inte i toppform går det inte att ägna sig åt triathlon.

På den här bloggen diskuterar vi simning, cykling och löpning, samt en hel del om hur man tränar inför stora tävlingar som marathon och Ironman. Jag som skriver bloggen är själv aktiv inom triathlon, om än inget proffs. Jag behöver min dagliga dos av träning och tycker att det är väldigt kul att delta i tävlingar. Jag tycker också mycket om att umgås med andra sportnördar.